Günümüzde, yaygın olarak rastladığımız varis sorununa karşı birçok ameliyatsız yöntem geliştirilmektedir. Bu tedavi uygulamaları ile varise ameliyatsız çözüm bulunabilirken, tedavi süresi de ameliyata göre oldukça kısa hale gelmiştir.
Çoğu hastanın ameliyat ile varis tedavisi yönteminden çekindiğini biliyoruz.
Ameliyat korkusunu azaltmak ve varisi daha hızlı seanslar ile çözüme kavuşturmak, artık çok daha tercih edilen bir seçenek olmaya başlamıştır.
Uygulama kolaylığı açısından en çok tercih edilen yöntemlerden biri de skleroterapi tedavisidir. Bu yöntem aynı zamanda iğne ile varis tedavisi yöntemi olarak tanınmaktadır.
Küçük varislerde (kılcal varisler) bu yöntem, başarıyla uygulanabilmektedir. Skleroterapi ile varis tedavisi yöntemini iğne ile veya ilaçla varis tedavisi olarak tanımlayabiliriz. İlaçla varis tedavisi dememizin sebebi, iğne ile varis içerisine sklerozan madde enjekte edilmesidir.
Bu madde, sorunlu varislerin kapatılmasında kullanılmaktadır. Solüsyon, damar içine enjekte edilerek, varis sorunun olan kılcal damar veya toplardamarlar kapatılır. Bu yöntem, ameliyata göre çok daha pratik ve hızlı bir çözüm sağlamaktadır.
Skleroterapi kullanımında, damar içine iğne ile ilaç verilir. Burada duyacağınız acı veya ağrı, normal bir iğne olma acısı kadar olacaktır. Eğer acıya karşı eşiğiniz düşükse, bunu doktorunuza bildirmeniz gerekir. Bu yöntemde genellikle narkoz veya anestezi kullanılmaz.
Skleroterapi ile varis tedavisi yöntemi cerrahi işlemler sayılmaz. Kesme veya dikiş gibi uygulamaları kullanmadığı için, oldukça rahat bir yöntem olarak kabul edilir.
Skleroterapi yönteminde hedef varisli damarların kapanmasıdır. Uygulanan ilaç bu damarların iç yüzeyinin yakılmasına ve kapanmasına neden olur. Bu işlemden önce varislerinizin haritası çıkarılır ve sebepleri tespit edilir. Bunun için renkli doppler işlemi ile ölçüm yapılır.
Tespit edilen varisli bölgeler için skleroterapi süreci başlatılır. Tedavi için önceden hastaneye veya sağlık kuruluşuna yatış yapmanıza gerek yoktur. Skleroterapi, yatış yapmadan, kısa süreli seanslar halinde uygulanan bir tedavidir.
Skleroterapi yönteminde uygulanan ilaç, hava ile köpük haline getirildiğinde, buna köpükle varis tedavisi adı verilir. Uygulama mantığı her iki yöntemde de aynıdır. Derinlerde yer alan varisler için ultrasonografi ile birlikte işlem yapılabilir. Skleroterapi tedavisine ihtiyacınız olup olmadığı ile ilgili olarak uzmanınızdan görüş alabilirsiniz.
Skleroterapi ile varis tedavisi hakkında doktorunuzla iletişime geçin!
Varis hastaları son dönemde varis tedavisini kimin yaptığı konusunda ciddi olarak kafa karışıklığı yaşamaktadır. Ancak bu kafa karışıklığı aslında yerinde değildir.
Varis bir toplardamar hastalığıdır ve uzun yıllar boyunca bu damar hastalığına kalp damar cerrahları ameliyat ile tedavi etmeye çalışmıştır. Ancak gelişen teknoloji ile birlikte pekçok hastalık ameliyatsız olarak tedavi edilmeye başlandı. Özellikle girişimsel radyolojinin gelişimi ile birlikte görüntüleme eşliğinde kapalı işlemler yapılmaya başlandı.
2000 yılının başında Amerikalı bir girişimsel radyoloji uzmanı olan Dr. Robert MIN tarafından geliştirilen bir teknik ile varisli damarlara cerrahi işlem yani ameliyat yapılmasına gerek bırakmayan bir tedavi yöntemi bulundu. Bu yöntem endo venöz lazer ablasyon idi. Girişimsel radyoloji uzmanları pek çok hastalığı ameliyatsız şekilde tedavi ettiği gibi varisi de ameliyatsız şekilde tedavi eden bu yöntemi buldular ve geliştirdiler. Bugün artık ameliyatlık varis hastalarına ameliyat olmadan varis tedavisi olma imkanını sağlayan teknoloji ve teknik Girişimsel radyoloji tarafından geliştirilmiş ve 2000 yılından bu yana kullanılmaya devam etmektedir.
Varis ameliyatı olması gereken tüm hastalara ameliyatsız varis tedavisi yöntemi ile varis tedavisini girişimsel radyoloji uzmanları hızlı konforlu ve ağrısız şekilde yapmaktadırlar. Girişimsel radoyoloji uzmanları işlemi yaparken ultrason yardımı ile işlem yaptığı yeri açmadan izleyebilmekte ve buraya işlemi bir iğne deliğinden girerek yapmaktadır. Ultrason kullanma ehliyetine ve yeteneğine sahip olan radyoloji uzmanları işlem yaptıkları yeri hatasız olarak tespit etmekte ve sadece hastalıklı bölgeye varis tedavisi yapmaktadır. Böylece işlem sırasında sağlıklı bir damarın kapatılmamasını sağlamaktadır.
Varis hastalığının bir toplardamar hastalığı olduğunu daha önce ifade etmiştik. Varisli damarların renkli doppler ultrason ile incelenmesi gereklidir. Bu işlemi de radyoloji uzmanları yapabilir. Zira ultrason cihazını kullanma konusunda uzman olan doktorlar radyoloji uzmanlarıdır.
Son yıllarda girişimsel radyoloji alanının gelişmesi ile birlikte varis hastalığının teşhisinin yanı sıra varis hastalığının ameliyatsız yöntemler ile tedavisi de radyoloji uzmanları tarafından yapılmaya başlanmıştır.
Böylece uzun yıllardır kalp damar cerrahları tarafından yapılan varis ameliyatı son bulmuş onun yerine ameliyatsız varis tedavisi almıştır.
Varis hastalığının bacak toplardamar sistemindeki bir bozukluk olduğunu daha önce ifade etmiştik. Bu bozukluğun tespiti konusunda da ayakta yapılan renkli venöz doppler ultrason tetkikinin öneminden bahsetmiştik. Bacak toplardamarlarında oluşan varis hastalığının seviyesi ve yeri yapılacak doppler ultrason ile tespit edilir ve varisin nereden nereye kadar olduğu venöz haritalama ile kayıt altına alınır. Yapılan bu tetkikler varis tedavisi fiyatları açısından önemlidir.
Yapılan tetkik sonunda elde edilen veriler ışığında toplardamar sisteminin neresinde ne büyüklükte varis olduğu tespit edilir. Böyle bir tespitin yapılmasından sonra bacak toplardamarlarında varisli alanların tedavisi planlanır. Tedavi edilecek alanın büyüklüğü ve uzunluğuna bağlı olarak uygulanacak tedavi ve bu varis tedavisi ücreti belirlenebilir.
Varis Tedavisi Fiyatları bu tetkikler sonunda ortaya çıkan tespitlere göre ortaya çıkarılır. Uygulanacak varis tedavisi eğer bütün bir bacak toplardamar sisteminin kapatılmasını içeriyor ise daha kapsamlı bir tedavinin ücreti alınırken kılcal varislere uygulanacak bir kaç seanslık tedavinin ücreti farklı olmaktadır.
Varis tedavisi ücretleri tedavinin uygulandığı yıla ve döviz kurlarına bağlı olarak da uygulanmaktadır. Zira enflasyona bağlı olarak her yıl varis tedavisi fiyatları yeniden belirlenmektedir. Keza döviz kurlarına bağlı olarak kullanılan tıbbi malzeme fiyatları da yükselmekte böylece varis tedavisi ücretleri de değişmektedir.
Varis tedavisi için gecikmemek ve tedaviyi biran evvel yaptırmak yararlı olacaktır.
Peki varis tedavisi pahalı mı? Bu sorunun cevabı ve 2018 yılı varis tedavisi fiyatları için lütfen bize ulaşın.
Ameliyatsız varis tedavisi yöntemlerinin tamamında hastaların ağrı duymasını önleyecek bir takım tedbirler alınır. Bu tedbirler sayesinde hastanın tedavi boyunca konforlu bir tedavi olması sağlanır.
Lazerle varis tedavisi sırasında hastanın ağrı duymasını önlemek için bacağa giden ana sinir işlem öncesinde lokal anestezi etkisi altına alınır. Böylece hastanın işlem boyunca bacağını ve ağrıyı hissetmesi önlenir. İşlem boyunca uyuşuk kalan bacak işlemden yaklaşık yarım saat sonra tamamen açılır. Hasta yürümeye başlar ve işlem sonrasında evine yürüyerek gider. Ertesi gün de işine gitmesi mümkün olur.
Köpük tedavisi sırasında nispeten daha dar damarlara tedavi uygulanır. Bu nedenle damarların içine köpürtülmüş haldeki aterosklerol isimli ilaç enjekte edilir. İlaç temel olarak ağrıya neden olmaz. Ancak iğnelerin bacaklarda ağrıya neden olabileceği akla gelebilir. Bu nedenle köpük tedavisinde kullanılan iğneler şeker hastalarının insülin enjeksiyonu için kullandığı çok çok ince kıl gibi iğneler kullanılır. Böylece bacak toplardamarlarına ilaç enjeksiyonu yapılırken hastaların ağrı duymaması sağlanır.
Evet yapılır ancak
Tedavi olacak annenin sütüne herhangi bir ilacın karışmamasının sağlanması için bir takım önlemler alınması gerekir.
Lazerle varis tedavisi genel anestezi veya spinal anestezi ile yapılırsa ilaçlar anne sütüne geçer. Bu da bebek için tehlikeli olur.
Bu nedenle emziren annelere anestezi verilmez sadece lokal anestezi verilebilir. Diş tedavisinde olduğu gibi lazerle varis tedavisi sırasında da aynı sistem ile sadece bacak uyuşturulur. Böylece annenin sütüne ilaç geçmemiş olur ve bebek için bir tehlike oluşmaz.
Hamilelik sırasında vücuttaki kan miktarındaki artışa bağlı olarak kılcal damar varislerinin oluşması annelerin en sık karşılaştığı sorunlardan biridir.
Bu sorunun tedavisi için annenin emziriyor olmasının bir engeli yoktur. Yani emziren annelere de köpük tedavisi ve skleroterapi yapılabilir. Bu tedavi sırasında kullanılan ilaç anne sütüne karışmadan anne bedeninde yıkılır. Bu nedenle emziren annelerin bebeklerini sütten kesmeyi beklemeden tedavi olması mümkündür.
Skleroterapi varisli damarların iç yüzeyinin aterosklerol isimli ilaç yardımıyla kapatılmasına verilen addır.
Skleroterapi iki şekilde uygulanmaktadır.
Sıvı skleroterapi ve Köpük Skleroterapi
Bu yöntemde varisli damarların içine ilaç hiçbir işlemden geçirilmeden doğrudan uygulanır. Çoğu zaman en ince kılcal damarlara uygulanan bu yöntem çok hızlı sonuç verir. Hasta iyileşmeyi işlem sırasında gözlemler.
Bu yöntemde ise ilacın özel bir işlemden geçirilerek köpürtülmesinden sonra köpük haldeki ilacın varisli damarlara uygulanması yöntemidir. Bu yöndemde de hasta iyileşmeyi anında görebilir. Bu tedavi yönteminde hastaların işlem konforu çok yüksektir.
Aterosklerol isimli ilacın varisli damar iç yüzeyine verilmesi halinde damar iç yüzeyinde meydana gelen değişim damarın yapışarak kapanmasını sağlar. Böylece varise bağlı şikayetlerde azalma görülür.
Skleroterapi daha çok kılcal damar varislerinin kapatılmasında kullanılır. Tedavi çok hızlı ve konforlu şekilde yapılabilir.
Merhaba benım elkerımde damarlar cok belırgın 44 yaşindayım fakat elkerım cok yaşlı gosterıyor dr gıttım el varizi dedi köpuk tedavisi yapılabılırmı yorumları okuyorum yara oluyormus boyle olma ihtımalı varmı bu durum benı cok uzuyoru ellerimi hep saklama geregi duyorum bılgı verirmısınız
Merhabalar, detaylı bilgi için bize 0532 385 31 93 telefon numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.
İyi günler. Ben 18 yaşındayım. Burda kalp damar cerrahisinde muayene oldum. Varis teşhisi kondu ve bu skleroterapiye başladım. Başlarda bir sıkıntı yoktu. Ama normalde ağrımayan bacağım uzun süre ayakta kalınca ağrımaya başladı. Morarma oldu ve varis sayısı azalmak yerine artış gösterdi. 14 ağustosta ikinci iğne randevum var. Sizin düşünceniz nedir?
Gizem hanım öncelikle geçmiş olsun. Varislerinizin durumunu derecesini bilmediğim için size burada bilgi vermemiz yanlış olur. Yapılan işlem nasıl oldu. Kılcal varisleriniz mi var yoksa bir venöz yetmezliğiniz yada damar genişlemeniz var bilemiyorum. Tedavinizi gerçekleştiren hekiminize danışmanız sizin içn daha iyi olacaktır.
Skleroterapi selülit tedavisinde de uygulanıyor mu başarı şansı nedir acAba?
Nalan hanım merhaba, Skleroterapi sırasında kullanılan ilaç selülit tedavisinde kullanılmaz. Doku altına verildiğinde morarmaya ve açık yaralara neden olabilir. Kesinlikle uygulanmaması gerekir.
Ben 19 yaşındayım daha ve bacağımda olduğundan fazla varis var annemde var tedavi uygulasam sonuç alır mıyım öyle çok kilolu birimde degilim yardımcı olursanız
Öncelikle geçmiş olsun, Bacaklarınızdaki sorunun varis olması konusunda emin olmak için bacaklarınıza ayakta venöz doppler us yapmamız gereklidir. Eğer varis var ise bacaklarınızdaki varis sorunu çözülebilir. Bizimle iletişime geçmenizi tavsiye ediyoruz.
Hocam merhaba, daha önce skleroterapi yaptırdım. Bacağımda açık yaralar oluştu ve çok uzun sürede iyileşti. Yeniden varislerim oldu ama yaralardan çok korkuyorum. Tedavi olmalı mıyım. Daha iyi bir yol var mıdır?
Sevinç hanım geçmiş olsun, Skleroterapi tedavisinde ehil eller tarafından uygulama yapılmaz ise uzun sürede geçmeyen yaralar oluşabilir. Girişimsel radyoloji uzmanları tarafından tedavi yapılmasını şiddetle tavsiye ediyorum. Skleroterapi ve köpükle varis tedavisinden daha iyi bir yol yoktur.
Merhabalar, .Eşim yıllardır varislerinden şikayetçi şimdiye kadar pek çok doktor ile görüştük ancak hiçbirine güvenemedi. Çünkü doktorlar kendisinin çok kilolu olduğunu ve iyileşemeyeceğini söylediler. Tedavi olmak istemedi. Ameliyat olmak da istemiyor. Sizin düşünceniz nedir.
Hastalık yok hasta vardır. Öncelikle varis tipi ve derecesi önemlidir. Muayene ve Ayakta Bilateral Venöz Doppler Ultrason ile hastalığın şekli ve derecesi belirlenmelidir. Çok kilolu hastalarda da yapılabilecek şeyler olabilir. Öncelikle hastayı muayene etmem gerekli. 0312 224 1314/ 0532 385 3193 telefon numaralarımız. Sağlıklı günler diliyorum.