Varis hastalığının oluşum biçimine göre iki tipi olduğu söylenebilir. İç varis bunlardan biri olup çoğu varis hastası tarafından varis olduğu dahi anlaşılamaz. Bu nedenle iç varis teşhisinin mutlaka uzman bir radyolog tarafından teşhis edilmesi gerekir.
Bacak toplardamar sisteminde varis oluşumu toplumun büyük kısmını etkilenmektedir.
Kadınlarda daha sık görülen varis hastalığının erkeklerde görülen tipi genellikle iç varis olarak kendisini göstermektedir. Varis hastalığı nedir sorusunun cevabı varis nedir? isimli yazımızda açıklanmıştır.
İç varis, bacak kasları arasında kalan ve cilt yüzeyinden görülemeyen toplardamarlarda oluşan varis tipidir. Bu varis tipinin teşhisi gözle yapılamaz. İç varis bir takım belirtiler verir ancak bu belirtiler çoğu zaman gözle görülemez.
İç varis dıştan belirti vermemesi nedeniyle gizli varis de denilmektedir. Gizli varis olarak adlandırılan varis tipi de aslında iç varistir.
İç varis belirtileri genellikle gözle görülemeyen ve hissedilen belirtiler olmakla berarebir bir takım gözle gürülen belirtiler de vermesi mümkündür.
İç varis belirtilerinin hissedilmesi veya görülmesi halinde derhal bir radyoloji uzmanına muayene olunmalı ve bacaklara ayakta venöz doppler yaptırılmalıdır.
İç varis tedavisi geçmişte ameliyat ile yapılmaktaydı. Girişimsel Radyoloji tarafından gerçekleştirilen ameliyatsız varis tedavisi yöntemlerinin keşfedilmesi ile birlikte Girişimsel Radyoloji Uzmanları tarafından iç varis tedavisi ameliyatsız olarak yapılmaya başlandı.
Ameliyatsız iç varis tedavisi yöntemlerinin keşfedilmesinden sonra iç varis tedavisi için pek çok yöntem uygulanmaya başlanmıştır. Bunlar;
Ameliyatsız iç varis tedavisi yöntemleri arasında en sık kullanılan yöntem damar içi lazer tedavisidir. Endo venöz lazer ablasyon olarak bilinen bu yöntem iç varisi kalıcı olarak tedavi etmektedir.
Merhaba hocam 2 ay önce 2 bcağımdanda ameliyat oldum iç varis ameliyatı iyileşme sürecim uzun sürdü varis çorapları allerji yaptı her yerim yara oldu çorap ilk iki hafta iyileşene kadar giymedim 2 ay geçti bacaklararımda pıhtı oluşmuş boşaltıması gerekiyormuş çok korkuyorum bacaklarımda uyuşma ağrı kaşıntı ve ağırlık hissi var geceleri hiç uyumuyorum huzursuzlukta başladı uşakta oturuyorum ameliyatı istanbulda oldum hocam lütfen beni rahatlatacak birşey söyleyin
Merhabalar Aysun hanım detaylı bilgi için bize 0312 224 13 14 yada 0532 385 31 93 telefon numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.
Hocam benim iki bacak baldirlarimda önceden sadece gece yanma kiramplar oluyordu gitmedigim doktor kullanmadığım ilaç kalmadı artık uykuya hasret kaldim akşam olmasını istemiyorum en son kalp damara gittim varıs dediler artık gündüzleri de uyuşukluk oluyor piskolojim bozuldu ne olur ne yapmam lazim
Merhaba Recep bey. Öncelikle geçmiş olsun. Doppler ultrasonla bakmam ve muayenenizi yapmam gerekiyor. Varislere bağlı probleminiz varsa tedavilerden sonra kesin olarak geçecektir. Detaylı bilgi ve randevu talebi için 0532 385 31 93 numaramızdan bizleri arayabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.
İyi günler hocam. 35 yşaındayım memurum şu anlık oraya gelemiyorum. Amacım geri dönüşü olmayacak bi karar vermemek. Tecrübenizle bana yardım ederseniz sevinirim. hamilelikte oluşmuş varislerim var. Safen ven proksimal kesimde grade 2, diz altı seyrinde grade 1 reflü . Sol büyün safen çapı orjin düzeyde 8,2mm, uyluk ta 5,4 mm dizde 4mm. sol ana femoral, yüzeyel ve derin femoral vende grade 1, her iki küçük safen ven ektazi grade 2 reflü. Sol küçük safende 1 adet ince fibroz septa mevcut. Ayrıca hocam faktör 5, prothrombin g20210, paı 1 4g/5g, mthfr a1298c heterozigot mutasyon var. Anne kardeş teyzede dvt öyküsü var. Ben geçirmedim, Lazzerle damarın kapatılabileceğini yüzeyel damarlarımın kötü durumunda olduğu ve lazer tedavi sonrası peşine 6 ay kan sulandırıcı kullanıp dikkat etmem gerektiği öneriliyor. Ama hocam ben karar veremiyorum korkuyorum. lazer yaptırırsam dahamı kötü olur pıhtı olabilir mi hocam bana öneri verin lütfen kafam karışık.
Perihan hanım geçmiş olsun, Doppler ultrason ayakta mı yapıldı? Ayakta yapılan doppler ultrason değerlendirmesinde grade 1 - 2 yetmezlik tespit edilmiş ise ben takip öneriyorum. Ancak anladığım kadarıyla şikayetleriniz ile doppler ultrason sonuçları tam örtüşmüyor. Sizi görmeden optimum bir değerlendirme yapmam mümkün olmaz. Bu nedenle işlemi yaptıracağınız doktorunuz ile ayrıntılı olarak konuşmanızı öneririm.